OMHUNDEN.DK

Pinschere & Schnauzere

Affenpinscher, Dværgpinscher, Tysk Pinscher, Østrigsk Pinscher, Dobermann Pinscher, Schnauzer, Riesenschnauzer, Dværgschnauzer.

 

Pinschere og Schnauzere var engang betegnelse for samme hund, eneste forskel var pelsen. Racen var kendt som Pinschere indtil en hanhund ved navn Schnautzer vandt en udstilling i slutningen af 1800-tallet.

 

Denne gruppe er hvad egenskaber angår nært beslægtede med terrierne.

De var oprindeligt gårdhunde, som skulle holde mus og rotter fra døren og så skulle de passe på gården og gø, hvis der kom besøg – derfor er nogle af dem ret gøende.

De levede i staldene og klarede sig selv og er derfor selvstændige hunde.

De er avlet til at reagere hurtigt – det er en nødvendighed hvis man skal fange rotter og mus, derfor er de små vakse hunde. Overraskelser og hurtige bevægelser vil få disse typer hunde til at reagere hurtigt. Så ryk i snoren samt at forskrække den, vil kunne medføre at den reagerer skarpt.

 

At lege ruske/trækkelege, vilde lege og boldlege med disse hunde er heller ikke hensigtsmæssigt, da det blot vil få dem til at reagere endnu mere skarpt i stressende situationer.

 

De er vagthunde og kan være mistroiske og reserverede over for udefrakommende – uanset om det er børn eller voksne som kommer på besøg.

 

Da de er jægere af natur, kan de finde på at løbe efter objekter som bevæger sig; løbende børn, cyklister og biler. Sådan adfærd skal stoppes fra de små – men du må ikke straffe den – da det er rent instinktivt at den reagerer sådan. Samtidig holder de også huset fri for rotter og mus – og kan finde på at jage andre små byttedyr.

 

De er selvstændige hunde – det blev de nødt til at være – da de det meste af tiden var overladt til sig selv, så disse typer hører ikke altid lige godt efter. Man må altså forvente, at den ikke hører til de mest lydige racer – og det må de derfor ikke straffes for.

 

Dobermann falder lidt udenfor ovennævnte beskrivelse, da der i udviklingen af racen er iblandet mange forskellige racer, eksempelvis Rottweiler, Beauceron, Tysk Pinscher, Greyhound, Grand Danois, Manchester Terrier. Så racen som den er i dag, er ikke så gammel som mange af de mindre pinschere og schnauzere.

Men den er en vagtsom hund. Den er i dag regnet for en af brugshunde som har nemmest ved at takle stressede situationer.

mail@omhunden.dk

Copyright © All rights reserved

OMHUNDEN.DK