OMHUNDEN.DK

Vogtende Hyrdehunde

Beauceron, Schæferhund, Hvid Schweisisk Hyrdehund, Ungarsk Kuvasz.

 

Vogtende hyrdehunde kendetegnes ved, at deres job var at passe på dyreflokkene mere end det var at hyrde flokkene. Derved adskiller de sig fra gruppen af hyrdehunde, hvis primære opgave var at samle flokkene og føre flokkene fra sted til sted.

Vogtende hyrdehunde beskyttede fåre- og kvægflokke mod ulve, bjørne, ræve, tyve og andre farer. Samtidig passede de på deres mennesker.

 

En del molosser er blevet brugt som vogtende hyrdehunde, læs derfor mere om molosser.

 

I dag bliver disse hunde mest brugt som brugshunde til bl.a. politiet, men de er også populære familiehunde.

 

De er meget loyale overfor deres familie og som alle andre vagtsomme racer, kan de være mistroiske over for gæster – såvel indbudte som uindbudte. De er avlet til at reagere med det samme i situationer som de finder truende eller farlige. De kan reagere voldsomt, hvis børn eller voksne leger for voldsomt – dybest set fordi de kan opfatte situationen som farlig og vil løse konflikten.

Det er hunde som egner sig bedst til familier med masser af overskud og tid. De har brug for plads og trives godt på landet. De har brug for at kunne strække ud en gang i mellem når de løber.

 

Hundene er vagtsomme; de egner sig ikke til mennesker som selv er utrygge og derfor ønsker sig en vagthund, da det kan resultere i en overbeskyttende og farlig hund.

 

mail@omhunden.dk

Copyright © All rights reserved

OMHUNDEN.DK