OMHUNDEN.DK

Sennenhunde

Berner Sennenhund, Entlebucher Sennenhund, Appenzeller Sennenhund, Grosser Schweizer Sennenhund

 

Sennenhundene blev brugt til at vogte kvæget om sommeren. Om vinteren passede de på gården. Desuden blev de brugt til at transportere mad, drikkelse mv. op og ned af bjergsiden. De er store, stærke og rolige hunde, som er selvstændige af natur. Derfor egner de sig kun til mennesker, som er selvsikre af natur.

Hundene er vagthunde og kan derfor være mistroiske overfor fremmede og er generelt vagtsomme hunde.

De passer på sin familie og sit hjem og vil advare familien, når noget uventet sker.

Sennenhunde kan være temmelig støjende.

 

Motionsbehovet er ikke ret stort på trods af deres størrelse. Rolige og afslappede gåture i natur evt. med kuperet terræn er godt for disse hunde.

Alle former for aktivering af sanserne vil være god mental stimulering.

Da hundene er store skal man, især imens de vokser, passe på ikke at overbelaste leddene med for meget og for tung motion; undgå trapper, sandstrande mv. i den periode.

Lad være med at øve sit og dæk hele tiden, det kan kroppen også blive slidt op af.

 

For at forebygge at hundene bliver for vagtsomme og mistroiske overfor fremmede, så må man ikke skælde hunde ud, når de reagerer vagtsomme – det vil blot gøre dem mere mistroiske overfor fremmede. Forsøg ej heller at berolige hunden – den opfatter det som om du bekræfter den i, at der er noget galt – og at de fremmede er farlige.

 

Lad i stedet som ingenting; hvis du opfører dig helt normalt, vil hunden opfatte situationen som ufarlig. Alternativt kan du lede hunden væk derfra via roligt tempo og rolig stemme.

 

Mange hyrde og vogterhunde vil forsvare sin flok, hvis en trussel nærmer sig. En sådan hund vil ikke egne sig allerbedst i storbyen med alt for mange trusler. I det hele taget trænger denne gruppe hunde til at have marker og luft omkring sig. De vil trives bedst på gårde med kvæg eller får, hvor de kan få til opgave at hyrde.

 

mail@omhunden.dk

Copyright © All rights reserved

OMHUNDEN.DK