OMHUNDEN.DK

Træk & Slædehunde

Det som kendetegner en trækhund, slædehund

 

I flere årtusinder er trækhunde blevet brugt, til at bringe eller trække ejendele for deres ejere, når de flyttede omkring.

Hundene blev holdt i flok, og blev ikke beregnet som kæledyr, men brugsdyr. Derfor er mange af racerne i denne gruppe formidable flokhunde. Nærhed er en nødvendighed for disse racer. De trænger til selskab, helst af både mennesker og hunde. Nogle racer trives slet ikke som alene hunde.

Trækhunde gør sjældent, men de kan have tendens til at hyle. At hyle nedstammer fra ulven, som bruger hyl til at kommunikere med. Hyl kan høres på lang afstand, og kan bruges til kommunikation imellem flokke.

Slædehunde har mange af ulvens egenskaber i behold, bl.a. deres tætte og kraftige pels som har et usædvanligt fedtlag i pelsen, der holder den ekstreme kulde ude. Mange af racerne foretrækker derfor at opholde sig udendørs, selv om vinteren.

Det betyder til gengæld også at om sommeren, når graderne stiger, bør man ikke aktivere sin trækhund før senere på dagen eller om aftenen, da de let kan få hedeslag.

 

Et andet instinkt der er 100% velholdt hos disse racer er jagtinstinktet. De kan sågar finde på at fange og dræbe husdyr, så har man kaniner eller andre små dyr, bør de holdes adskilt.

 

De kan også finde på at stikke af hjemmefra for at jagte dyr, hvis de får muligheden. Man bør derfor sikre sig at hundene ikke kan slippe ud af haven, og man bør af samme grund ikke slippe hunden løs på tur. 

Hundene er skabt til at knokle flere timer dagligt, og man bør acceptere, at de kræver fysisk aktivitet hele året og gerne udendørs. Man kan lære dem at trække en kælk med brænde, eller at trække indkøbsvognen hjem fra supermarkedet, eller lave slæde/trækløb. Der findes bl.a. flere trækkekonkurrencer man kan tilmelde sin hund til.

 

Trækhunde har ry for at være umulige at træne og meget motionskrævende. Forstår man at udnytte deres egenskaber, og lave aktiviteter hunden synes er sjove, får man ikke problemer.

 

Disse racer er selvstændige hunde som ikke accepterer hårdhed og autoritet ved indlæring.

De skal socialiseres og miljøtrænes tidligt, samt trænes med venlige og positive metoder. Har man en trækhund bør man forstå dens reelle egenskaber og forsøge at give daglig stimulans samt socialt nærvær til hunden. 

En trækhund er en arbejdshund, som er hengiven overfor sin ejer. Nogle kan virke sky, mistroiske eller uinteresserede i fremmede.

De er selvstændige, stærke og robuste, udholdende helt til det ekstreme

Er ikke specielt kontaktsøgende, og bør socialiseres med mennesker og dyr i tidlig alder

Er jagt og vildtinteresseret. Trives bedst i flok og har tendens til at være territoriale

mail@omhunden.dk

Copyright © All rights reserved

OMHUNDEN.DK